Ett webbhotell för hemsidor

Webbhotell för egna hemsidor

Inleed

Inleed är ett företag inom webbhotell som vuxit så det knakar de senaste åren och det startades faktiskt som en enskild firma men drivs idag av Yelles AB. Det är ett webbhotell som faktiskt är väldigt bra och pålitliga och som verkligen levererar det som de lovar men till en mycket lägre kostnad än andra webbhotell. De har helt enkelt ett mycket lägre pris än andra webbhotell och för både privatpersoner och företag som inte har så stort behov av utrymme så är Inleed verkligen ett webbhotell att satsa på.

De har även utöver sina webbhotell även VPS och dedikerade servrar till de lägsta priserna på marknaden vid skrivande stund. De är baserade i Falun och är helt enkelt det alternativ som man ska överväga om man både vill ha ett billigt webbhotell men även ett väldigt bra webbhotell. Inleed har helt enkelt satsar på att leverera väldigt bra och billiga webbhotell till både privatpersoner men även till företag och med möjligheten att hyra servrar till väldigt låga priser så är det helt enkelt det företag som levererar det bästa för den lägsta kostnaden.
Vilka webbhotellspaket erbjuder Inleed

Inleed erbjuder tre olika webhotellspaket till sina kunder:
Standard
Som har 1000mb utrymme, 50gb trafik men utöver de så har de 1024mb ram och 1 kärna till varje webbhotell. Något som väldigt få andra webbhotell har i Sverige.
Special
Special har 5000mb utrymme, 250gb trafik och har 2 kärnor och 2048mb ram till varje webbhotell.
Återförsäljare
Inleeds största webbhotell är återförsäljare som har 40 000mb utrymme, 2000gb trafik men även 4 kärnor samt 4096mb ram till varje webbhotell. Det är helt enkelt ett riktigt kraftpaket.

Utöver sina webbhotell så erbjuder de flera olika VPSer och dedikerade servrar till väldigt låga priser och man får nog säga att Inleed håller de lägsta priserna på den svenska marknaden. Då de erbjuder sina kunder fasta resurser för sina webbhotell så vet kunderna att ingen annan kan använda upp alla resurserna på servern och göra det svårare för andra. Något som händer med en del andra webbhotell.

Nackdelar med Inleed
Det finns egentligen bara en nackdel gentemot flera andra webbhotell och det är att utrymmet är relativt begränsat. Många andra webbhotell erbjuder mycket mer utrymme än vad Inleed gör men för de flesta så är det utrymme som de aldrig kommer att använda sig av. Därför är Inleed väldigt bra för personer som inte ska driva jättemånga hemsidor. Deras kontrollpanel är heller inte lika smidig som många andra webbhotell har men den gör jobbet ordentligt och det tar bara lite tid att vänja sig vid en ny kontrollpanel.

Att tänka på när det gäller Inleed
Med Inleed ska man först och främst vara säker på vilket utrymme man kommer att behöva i framtiden. För det är helt enkelt som så att det finns gott om webbhotell med enorma utrymmen men på Inleed får man ett bra webbhotell till ett lågt pris. Men det gäller som sagt att veta hur mycket utrymme man behöver och gärna hur mycket trafik som man kan behöva.

One

One.com är ett webbhotell som främst inriktat sig på att leverera billiga och bra webbhotell till privatpersoner och på det sättet enkelt kunna förse sina kunder med pålitliga webbhotell. De har funnits under en väldigt lång tid och drivs från Danmark och har även sina servrar där. Något som kanske kan låta som om det vore ett problem men det är det verkligen inte. Skillnaden mellan att ha servrarna i Sverige och i Danmark är minimal och märks inte för vanliga besökare.

One.com gör det väldigt enkelt att sätta upp en egen hemsida och det är faktiskt vitsen med hela deras affärsplan då det verkligen är privatpersoner som de främst riktar in sig mot. De har helt enkelt försökt göra det så smidigt som möjligt att sätta upp en hemsida och på ett sådant sätt att det inte ska vara några problem även för den som är oteknisk. Så om du aldrig har haft ett webbhotell tidigare så är One.com en bra början och man kan även med fördel växa med One.com då de har allt från ett helt gratis webbhotell för första året till ett webbhotell som även passar för medelstora företag.
Vilka webbhotellspaket erbjuder One.com

One.com erbjuder sina kunder fyra olika webbhotellspaket:
Starter som är gratis första året och där man kan ha en hemsida
Professionell som man kan ha en hemsida på men flera databaser
Professionell plus för flera domäner
Business för de som driver väldigt många och stora hemsidor
One.com erbjuder helt enkelt webbhotell som kan passa för alla och oavsett vilka krav man har så kan man hitta ett webbhotell hos One.com. Deras minsta paket är för de som vill testa på att ha en hemsida och då är första året helt gratis. Något som inget annat webbhotell har vid skrivande stund.

Deras andra paket är utformade för de som vill driva lite större hemsidor och i vissa fall även väldigt många och stora hemsidor. De har helt enkelt ett webbhotellspaket som passar för alla möjliga kunder även om de ursprungligen inriktade sig på privatpersoner som ville ha en billig och enkel hemsida.
De har fortfarande kvar den affärsplanen men har även inriktat sig på att göra det möjligt för större företag och privatpersoner som vill driva flera hemsidor på ett enkelt och smidigt sätt.

Nackdelar med One.com
Det finns faktiskt få nackdelar med One.com om man bortser från att de billigare webbhotellspaketen faktiskt inte har möjligheten att ha flera domäner på sig. Men om man bara vill ha ett domännamn kopplat till sitt webbhotell så är det en utmärkt början. Man kan även när som helst ändra om till ett större paket om det skulle behövas. Det är även ett av de webbhotell som erbjuder SSL från början på ett enkelt sätt så det finns få nackdelar med One.com.

Att tänka på när det gäller One.com
När det gäller One.com så är det viktigt att man som kund tänker på vilket paket som passar bäst redan från början. Även om det kan vara frestande att testa det billigaste paketet så är det som sagt bättre att verkligen tänka över vilka behov man har innan man beställer.

FS Data

Fsdata är ett av de webbhotell som många större företag använder sig av och är helt enkelt ett väldigt bra webbhotell men de är tyvärr inte speciellt billiga utan tvärtom så ligger Fsdata i det dyraste segmentet bland webbhotell. Det gör att det inte är ett företag som de flesta privatpersoner väljer utan tvärtom så är det företag som oftast väljer Fsdata men det är faktiskt inte ett av de bästa trots sitt pris och är faktiskt ett webbhotell som har en del nackdelar.

Även om Fsdata erbjuder ett bra webbhotell så finns det helt enkelt för många saker som de borde ha åtgärdat eller lagt till. Men för företag som vill ha ett webbhotell som fungerar så är Fsdata ett bra alternativ men inte det bästa då det finns andra företag som har bättre webbhotell. Fördelen med Fsdata är egentligen att man får precis det man betalar för och det är ett bra webbhotell men för den otekniske så kan det vara svårt att använda sig av det. De har problem med sin one click installer för WordPress vilket gör att man manuellt måste installera detta. Om man är van vid att göra det så är det inga svårigheter men om man aldrig gjort det tidigare så kan det ta lite tid att veta hur man ska göra. Det finns även få manualer för hur man lägger till nya domäner och vilka inställningar man måste göra. Det är helt enkelt ett lite krångligare webbhotell än många andra men när man väl installerat det man vill så fungerar allt bra och det är sällan som man inte kan nå en hemsida hos Fsdata.
Vilka webbhotellspaket erbjuder Fsdata

Fsdata erbjuder tre paket för webbhotell plus att de även erbjuder VPS och dedikerade servrar:
Fs Platinum 200gb utrymme, 500gb epost, 3000gb trafik
Fs Premium 20gb utrymme, 50gb epost, 300gb trafik
Fs Pro 40gb utrymme,50gb epost, 600gb trafik

Fsdata erbjuder helt enkelt en mångsidighet som få andra webbhotell gör och det gör det möjligt att oavsett behov kunna hitta ett webbhotell som passar. Men det är helt enkelt ett av de dyraste webbhotellen på marknaden.

De erbjuder även flera olika VPSer samt dedikerade servrar för de som inte nöjer sig med att använda sig av ett webbhotell utan vill ha helt dedikerade resurser. Något som gör att fördelen med Fsdata helt enkelt är att man kan växa med det här företaget utan problem.

Nackdelar med Fsdata
Den största nackdelen med Fsdata är att de har en krånglig kontrollpanel som kräver att man testar sig fram och deras one click installer fungerar heller inte speciellt bra. De erbjuder inte heller SSL till ett vettigt pris och absolut inte gratisvarianten Let´s Encrypt.

Att tänka på när det gäller Fsdata
Om man inte är så teknisk och helt enkelt inte vet hur man installerar ett CMS utan en one click installer så ska man inte välja Fsdata. De har helt enkelt för mycket problem med sin kontrollpanel. Om man dessutom vill ha ett billigt SSL certifikat så ska man inte heller använda sig av Fsdata då de enbart erbjuder sådana för omkring 1000 kr per år.

Egen sajt

EgenSajt är billigast i Sverige på domäner och domänhanteringen i kontrollpanelen är den absolut bästa på marknaden. Hantera enkelt och effektivt alla dina domäner på webbhotellet och skapa ordning med grupper. Här finns allt du behöver oavsett om du ska starta din första hemsida eller är proffs inom webbutveckling, skalbara och prisvärda erbjudanden.

Loopia

Loopia är ett av de största webbhotellen och registrarerna som finns i Sverige och drivs av det stora multinationella företaget Visma. De är kända både för sina bokföringsprogram men även för att de driver webbhotellet Loopia som faktiskt är ett av de bättre på den svenska marknaden. De har ett par alternativ för både privatpersoner och företag och de erbjuder även virtuella servrar för de som har lite större behov för sin hemsida. Det gör att man alltid kan välja Loopia utan några större problem och de kommer att leverera det som är utlovat till sina kunder. De är dock inte vad man kan kalla för ett billigt webbhotell då de ligger i en prisklass som inte riktigt kan kallas för detta men det är sällan som det blir några problem med de hemsidor som ligger hos Loopia.

Vilka webbhotellspaket erbjuder Loopia

Loopia erbjuder vid skrivande stund tre olika paket när det gäller webbhotell:
Privat 75gb utrymme
Företag 150gb utrymme
Företag Plus 200gb utrymme
För en vanlig privatperson så är privat vad man ska välja och det är faktiskt ett webbhotell som man troligtvis aldrig kommer att växa ifrån om man inte driver något riktigt massivt. För det är helt enkelt ett webbhotell som fungerar. För företag som driver flera hemsidor så kan man alltid välja beroende på vilket behov av utrymme som man faktiskt behöver och det gör att företag som ska driva flera hemsidor kan behöva tänka på vilka valmöjligheter som man faktiskt behöver.
I alla paket så ingår backup och supersupport och är helt enkelt ett väldigt bra webbhotell.

Loopia erbjuder även en VPS eller virtuell server där man får:
½kärna
1gb ram
20gb utrymme
Samt 1000gb i trafik
Det är helt enkelt precis som webbhotellet inte något man behöver lämna då det är svårt att faktiskt växa ur den här.

Nackdelar med Loopia
Loopia har egentligen enbart en nackdel och det är att de vid skrivande stund inte har gjort det enkelt att på deras webbhotell använda sig av SSL men Loopia säger själva att det kommer att införas en gratisvariant som heter Let´s Encrypt. Man kan vid skrivande stund kontakta supporten och köpa till ett SSL till valfri domän men som sagt så har de inte gjort det enkelt att hitta den informationen och det går inte att köpa på något annat sätt än att kontakta supporten.

Att tänka på när det gäller Loopia
Loopia är som sagt inte ett billigt webbhotell utan är ett lite dyrare sådant men man får faktiskt vad man betalar för och det gäller även för webbhotell och det betyder att om man ska driva något som faktiskt inte får vara nere så är Loopia det rätta valet. Man får nämligen ett webbhotell som inte har haft några större problem på många år och som troligtvis inte kommer ha några sådana heller då de arbetar väldigt mycket på att säkra upp så att deras kunder alltid kan komma åt sina hemsidor och att även alla besökare ska kunna göra det.

Binero

Binero är ett företag som drivit webbhotell under en väldigt lång tid men som faktiskt flera gånger har varit i blåsväder för att de råkat göra en del fel med kunders domännamn. De är inte de enda som råkat ut för sådana problem utan det är faktiskt rätt vanligt men det är just Binero som råkat slarva bort en del domäner som varit väldigt viktiga. Så även om det händer med alla webbhotell så är det just Binero som fått ta kritiken för det.

Det är faktiskt som så att om man har en väldigt viktig domän så ska man helst förnya den för flera år framöver och hålla på det datumet så att man vet när man ska förnya domänen. Det gäller alla webbhotell och inte bara Binero. Men som webbhotell är Binero faktiskt väldigt bra och erbjuder sina kunder ett pålitligt webbhotell som man kan använda sig av oavsett om man enbart vill ha en hemsida eller om man vill ha flera sådana. Det gäller även om man är en privatperson eller om man driver ett företag så kommer Binero att vara ett bra val.
Vilka webbhotellspaket erbjuder Binero

Binero erbjuder sina kunder två olika webbhotellspaket:
Privatpaketet som innehåller 100gb utrymme och 2000gb trafik
Företagspaketet som innehåller 200gb utrymme och 4000gb trafik

Binero erbjuder förutom sina webbhotellspaket även servrar av olika slag med en inriktning på det som kallas för moln VPS. Något som underlättar för kunder som kanske kommer vilja att växa och då är det inga problem om man valt Binero som redan från början har både generöst med utrymme men även med trafik. Det gör att Binero är ett bra val oavsett om man driver företag eller om man är en privatperson. Men man kan tyvärr inte kalla Binero för ett billigt webbhotell då de ligger på ungefär samma prisklass som Loopia och Fsdata. Men prestandamässigt så ligger de väldigt bra till men man får ungefär samma om man väljer ett annat webbhotell inom samma prisklass. Binero är helt enkelt ett bra och stabilt webbhotell men är inget speciellt för sin prisklass där man kan hitta flera andra webbhotell som håller samma standard.
Nackdelar med Binero

Binero har som sagt fått ta väldigt stor kritik för att de slarvat bort och glömt att förnya en del domäner som varit väldigt viktiga. Men det händer tyvärr med nästan alla webbhotell och man har ett stort ansvar som kund att kontrollera att inga domäner håller på att gå ut. En annan nackdel är att Binero inte verkar erbjuda SSL till sina kunder på ett enkelt och smidigt sätt utan det är en extratjänst som man betalar för månadsvis. Binero verkar inte heller ha lagt till Let´s Encrypt som är ett gratis SSL alternativ.
Att tänka på när det gäller Binero

Binero är ett relativt bra webbhotell men om man vill ha gratis SSL och en del andra funktioner så är Binero inte det rätta webbhotellet. Men rent allmänt så är Binero ett bra alternativ om man inte ska driva en butik som kräver SSL eller om man är villig att betala för SSL som extratjänst.