Skaffa webbhotell till sin hemsida

Något som man behöver utöver ett domännamn är ett webbhotell om man vill ha en egen hemsida och det är faktiskt inte möjligt att ha en hemsida utan att antingen ha ett webbhotell eller en egen server. För de flesta så är en egen server något som man inte behöver oroa sig över då det oftast kostar mer i elkostnader att ha en dator igång hemma hela tiden än att hyra in sig på ett webbhotell. Det är helt enkelt något som idag inte är speciellt dyrt och som gör att man enkelt och effektivt kan sätta upp en hemsida på ett par minuter. För de flesta webbhotell idag erbjuder sina kunder möjligheten att antingen använda ett verktyg för att enkelt bygga upp en hemsida alternativt möjligheten att installera något CMS som hjälper personen att installera och hantera en hemsida.

Det finns helt enkelt inget alternativ till att antingen ha ett webbhotell eller en egen server om man vill driva en hemsida och även om det finns gratisalternativ för både webbhotell och domännamn så är dessa inget att ha då de ofta är fyllda med reklam. Något som inte är speciellt roligt för personen som driver hemsidan då besökarna ständigt klagar över att det är för mycket reklam. Det finns vid skrivande stund inga reklamfria webbhotell som inte kostar något och därför är det helt enkelt bättre att redan från början investera i ett webbhotell som gör det möjligt för besökaren att enkelt och effektivt besöka hemsidan utan någon reklam som hemsideägaren inte ens får något för. Då webbhotell idag är så pass billiga så finns det ingen anledning till att inte skaffa ett webbhotell och det gäller oavsett vilken budget man har då det finns webbhotell som inte kostar många hundralappar om året.

Varför behöver man ett webbhotell

Det finns två vitala saker som man helt enkelt måste ha om man ska driva en hemsida och det ena är ett domännamn och det andra är någonstans där man förvarar filerna. Det gör man antingen på ett webbhotell eller på en egen server. Då det oftast är som så att en egen server är något som helt enkelt kostar alldeles för mycket pengar även om man driver denna från sin egen hemdator då denna behöver stå på hela tiden och då drar en massa el så är webbhotell helt enkelt det billigaste och smartaste valet.

Det gör att man enkelt och utan problem faktiskt kan skaffa ett webbhotell till en väldigt låg kostnad och dessutom så slipper man då ha en dator som står på dygnet runt hemma hos sig. Något som både kostar pengar då denna drar en massa el och om något händer antingen med internetanslutningen hemma eller med elen hemma så står man där utan en hemsida då besökarna inte längre når fram till denna. Det är helt enkelt som så att ett webbhotell förser en ägare av en hemsida med möjligheten att faktiskt undvika att det blir en massa problem och på det här sättet kan man även se till att hemsidan är uppe dygnet runt oavsett vilka problem som kan uppstå då webbhotell ofta har flera internetanslutningar men även generatorer om något skulle hände med elen i området.

Välja webbhotell

Det är inte alltid det enklaste att välja ett webbhotell och det finns helt enkelt en del faktorer att tänka på när man ska göra valet. Det finns nämligen gott om webbhotell som erbjuder enorma mängder utrymme men det är helt enkelt inte något som man som vanlig användare har något större behov av. För det finns helt enkelt inget behov av hundratals gigabyte om man ska driva en enda hemsida och då är det helt orimligt att man betalar mer för detta än vad man egentligen skulle behöva.

Det är därför som det är viktigt att man tänker igenom sina behov väldigt grundligt för att få en korrekt bild av vad det är för typ av webbhotell man har behov av. Om man enbart ska driva en hemsida eller möjligtvis två så behöver man inget större webbhotell då detta helt enkelt är ett slöseri med pengar. Om man ska driva flera hundra hemsidor så kan ett av de större webbhotellen vara något att satsa på men det är som sagt enbart om man ska driva flera hundra av dessa.

Man ska egentligen satsa på ett webbhotell där det finns möjligheten att utöka både utrymme och bandbredd om det skulle behövas. Men för de flesta så krävs det inte speciellt mycket och inte ens som webbhandlare så krävs det speciellt mycket utrymme. Med undantag för de riktigt stora butikerna med tusentals produktbilder där det kan krävas att man har mer utrymme för att lagra detta. Utrymmet på webbhotellet är helt enkelt inte en så viktig faktor utan det viktigaste är helt enkelt att det finns gott om bandbredd och trafik.

Vad är bandbredd och trafik

Bandbredd är helt enkelt hastigheten som webbhotellet har på sin uppkoppling och är viktigt för att besökaren ska kunna komma in på sidan så snabbt som möjligt. Det är något som är otroligt viktigt att det går snabbt då undersökningar har visat att besökare som måste vänta i mer än två sekunder går till en annan sida istället för att vänta. Trafik är också något väldigt viktigt att tänka på när man ska välja webbhotell då det helt enkelt är den trafik som kommer till hemsidan. Man vill inte behöva betala extra för detta och det är helt enkelt något som man måste vara noggrann med att det ingår mycket av. För annars kommer det kosta mer än vad man trott från början om man överstiger den mängden trafik som ingår i webbhotellet.

Så om man är osäker på vilken typ av webbhotell man ska välja så är svaret egentligen väldigt enkelt. För om man bara ska driva ett par hemsidor så behöver man inte oroa sig över utrymmet utan man ska istället ta ett webbhotell som erbjuder gott om trafik och har en bra internetuppkoppling och som kan hantera stora mängder besökare. Då har man säkrat upp för framtiden och om man även kan växa och utöka utrymmet senare så är det ännu bättre.

Populära leverantörer i Sverige
Egensajt.se

www.loopia.se
www.websupport.se
www.inleed.se