Skapa hemsida med WordPress

Att göra saker och ting på ett enkelt sätt är alltid viktigt och framförallt ska man tänka på detta när man ska skapa en hemsida. Det är nämligen inte speciellt svårt och det är hela fördelen med att göra det också. Då man på ett enkelt sätt kan komma igång och om man väljer rätt verktyg kan man också lätt lansera en hemsida för sitt företag eller att bara ha som en personlig blogg. Det behöver nämligen inte vara svårt om man väljer att använda sig av WordPress. WordPress är ett content management system, förkortat CMS, som låter dig sköta allt på ett väldigt enkelt sätt. Fördelarna är många och framförallt för dig som saknar kunskap om programmering eller kodning. Då är det enklare att använda sig av just ett CMS som WordPress. Det innebär nämligen att du inte behöver oroa dig över att det kommer vara svårt eller krångligt att arbeta med. För det är istället otroligt enkelt.

Du kommer inte att behöva några kunskaper alls inom hemsidor eller hur man bygger sådana. För det är trots allt fördelen med att arbeta med just WordPress. Att alla kan använda sig av det om man bara har en normal datakunskap. För det är trots allt viktigt att inte underskatta värdet av att göra saker och ting på ett korrekt sätt. Där man alltid har möjligheten att kunna få ut den kunskapen man behöver genom att klicka på saker. Vilket man får när man använder sig av just det här verktyget. Ett verktyg som gör att även du som aldrig någonsin har jobbat med hemsidor snabbt kan komma igång. Fördelen är också att du faktiskt kan hitta färdiggjorda hemsidor som du kan komma igång med utan att det kostar dig en endaste krona. För det är trots allt en klar fördel gentemot många andra verktyg.

Installera WordPress

Att komma igång med WordPress kräver egentligen bara att du har ett webbhotell eller en server. Om du har ett webbhotell är det mycket enkelt då de flesta erbjuder en funktion som heter One Click Installer. Det innebär att du med ett klick installerar WordPress och det enda du behöver är att välja lösenord och användarnamn. Resten sköter själva systemet och du kan fokusera på att komma igång och lära dig hur allt fungerar. Det gör också att du faktiskt inte behöver några som helst kunskaper om databaser eller system i övrigt då detta sköts av själva webbhotellet. Det är också en klar fördel för dig som inte vill hålla på att lära dig sådant du bara kommer att använda en gång. För när man väl har installerat WordPress behöver man inte göra det igen. Om man inte ska starta upp en ny sida vill säga.

Det man gör är därmed att börja med att kontrollera om ens webbhotell har den här funktionen. Om den finns är det inte mycket mer man behöver kunna. Saknas däremot den här funktionen är det faktiskt fortfarande inte speciellt svårt. Du behöver då bara ladda ner själva verktyget WordPress och ladda upp filerna på ditt webbhotell med hjälp av en ftp klient. När det är gjort skapar du en databas men kom ihåg att du behöver spara uppgifterna om inloggning för att använda senare. Efter att du gjort detta kommer du att besöka din hemsida och lägga till /wp-admin för att nå användargränssnittet. Där fyller du sedan in all information om databasen och mer om själva sidan. Resten sköter verktyget och du kan i lugn och ro luta dig tillbaka och känna att det inte var speciellt svårt. Det är trots allt ett verktyg som enkelt går att använda sig av.

Använda WordPress på din hemsida

WordPress är som sagt ett CMS som låter dig hantera all information på själva sidan. Det finns gott om flikar på vänster sida som hjälper dig att göra just detta. Du kommer snabbt att upptäcka att det mesta förklarar sig självt. Framförallt om du som sagt har en viss datavana. Då det inte är svårt och inte heller speciellt komplicerat. För det är verkligen viktigt att inte underskatta hur mycket som trots allt kan påverkas av att göra saker och ting på ett enkelt sätt. Det du däremot kommer att behöva lära dig mer om är plugin och teman. Det är två grunder i WordPress som gör att du får precis den hemsida du vill ha. Vi förklarar mer om detta i ett annat stycke i artikeln. Dock är grunden för WordPress inlägg och sidor.

Inlägg används för bloggen och sidorna används som sidor. Vilket du säkert förstår efter att ha tittat på de alternativ som finns. Det handlar trots allt om ganska enkla saker som gör att du verkligen snabbt och enkelt kan upptäcka hur du ska göra. Sidorna kan du redigera med verktygen som finns inbyggda men det finns också plugin som kan hjälpa dig med att skapa nya sidor. Allt handlar trots allt på WordPress om att göra det så enkelt som möjligt. Vilket det också är och du kommer verkligen att kunna upptäcka hur mycket snabbare det går att kunna hinna med att designa sidan du vill ha. För det är verkligen enkelt att göra med hjälp av WordPress. Du behöver egentligen inte tänka mer på sådant när det väl är gjort då det är såpass enkelt. Fördelen med det här systemet är att du alltid har möjligheten att kunna koppla av och installera allt på ett enkelt sätt.

Plugin i WordPress

Utöver själva grundfunktionerna som finns inbyggda i verktyget finns det också det som kallas för plugin. Det är små tillägg som du kan hitta med hjälp av det inbyggda sökverktyget och därmed lägga till nya funktioner. Vilka funktioner som kan läggas till är begränsat enbart av de plugin som finns. Här är det viktigt att komma ihåg att det finns plugin som är gratis och sådana som kostar pengar. Vilket gör att du måste tänka ut vad som passar in på din sida. Det finns även plugin som är både ock. Där du kan använda en del av funktionerna utan extra kostnad och andra som kostar pengar. Därför är det viktigt att se till att du verkligen väljer det alternativet som bäst passar för din sida. Plugin kan trots allt användas till en mängd olika saker och ting. De kan också användas och anpassas efter dina behov i en del fall.

Att säga vilka plugin som du behöver eller inte behöver är omöjligt. Alla har vi olika krav och villkor. En del plugin gör det lättare i framtiden att lägga till saker och andra hjälper dig att hålla koll på trafiken eller att installera en webbshop. Det är därför viktigt att du läser på om de alternativ som finns och hur de enklast kan påverka din hemsida. För det är trots allt viktigt att välja ut de alternativ som gör det möjligt att driva hemsidan på ett enkelt sätt. Man ska verkligen inte underskatta hur viktigt det är att välja ut de plugin som underlättar allt för en. Det viktigaste är dock att tänka ut vilka behov du har. Behöver du en webbshop finns det gott om alternativ men Woocommerce är det vanligaste. Det kan också finnas plugin till pluginen som ger dem andra funktioner eller låter dig anpassa saker och ting.

Teman i WordPress

En stor del av att använda WordPress är det som kallas för teman. Det är själva utseendet på hemsidan och det finns precis som med pluginen gott om alternativ som både är gratis och som kostar pengar. Ska du använda dig av Woocommerce eller något annat plugin som skapar en webbshop är det dock viktigt att du tänker på att de gärna ska fungera ihop. Numera är det ytterst få teman som inte går att använda tillsammans med de webbshoppar som finns. Dock är det viktigt att se till att välja ett som passar. För att det helt enkelt ska vara kompatibelt. Det är också viktigt att tänka på att det kan finnas säkerhetshål som upptäcks i efterhand. Därför ska man alltid välja ett tema som uppdateras regelbundet. Då det minskar risken för framtida problem eller krångel. Det handlar trots allt om att välja ett bra tema.

Tänk därmed på hur du vill att din sida ska se ut och börja att titta på de teman som finns. Här finns det bokstavligen tusentals om inte hundratusentals alternativ att välja mellan. För dig som vill ha specifika funktioner kan det dock vara bra att välja ett alternativ som passar ihop med allt det du vill göra. Att det inte finns några problem med det eller att det faktiskt kostar för mycket. En del teman kan vara bättre även om de är gratis i jämförelse med betalda och det omvända. Därför är det alltid viktigt att välja ut ett som passar för ens egna behov. Där man väljer ut det alternativet som trots allt passar ihop med det man tänkt sig. Däremot behöver man inte känna att man behöver hålla fast vid ett tema utan du kan byta ut det när det passar dig.

Varför du ska skapa hemsida med WordPress

Det är framförallt att det är enkelt att arbeta med WordPress som gör att du ska välja det alternativet. Dessutom är det ett verktyg som hela tiden uppdateras och används det på ett korrekt sätt är det väldigt säkert. Du kan självklart använda dig av två faktors autentisering för att öka säkerheten. På samma sätt som du även kan installera en brandvägg och antivirus. För man ska verkligen inte underskatta hur mycket det kan påverka att göra saker och ting på ett enkelt och smidigt sätt. För i slutändan ska du känna att du får ut det mesta av att välja ett enkelt verktyg att arbeta med och då är WordPress ett bra alternativ. Du ska verkligen inte underskatta hur mycket det påverkar i slutändan att välja rätt. Det finns gott om andra alternativ som du kanske tycker passar bättre.

Sanningen är dock att WordPress är bland de mest mångsidiga alternativen som finns. Dessutom kan du alltid känna att du får precis de möjligheter du behöver för att anpassa din hemsida. Något som verkligen är viktigt. Det handlar trots allt om att inte underskatta hur mycket enklare det är att skapa en hemsida med WordPress i jämförelse med många andra alternativ. Därför är det helt enkelt ett bra alternativ att för dig som inte har stora kunskaper inom programmering. Men även för dig som har sådana kunskaper är WordPress ett enkelt verktyg som underlättar markant. I och med att allt kan anpassas och att det finns både plugin och teman kan du skapa precis den hemsidan du vill ha. Du kan dessutom anpassa både teman och plugin själv om du har kunskapen att göra det. Vilket gör att du själv kan skapa både teman och plugin att använda dig av.

WordPress uppdateras kontinuerligt

Många CMS eller andra verktyg som används kan vara svåra att känna sig säkra med. De är svåra att uppdatera när en ny version kommer ut och det kommer inte många nya sådana. Därför är WordPress ett väldigt bra alternativ. Du kan nämligen känna att du ständigt har de senaste uppdateringarna. Då det finns en inbyggd funktion som uppdaterar verktyget automatiskt. Vilket gör att du själv kan undvika att känna att du måste hålla koll på den biten hela tiden. När det gäller att driva en webbshop är dessutom WordPress ypperligt. Du kan koppla på olika betalningshanterare utan krångel och allt går enkelt.

För det är grunden att skapa hemsida med WordPress. Att allt är enkelt och smidigt, att du redan från början inte behöver hålla på och krångla med saker du inte känner till. Istället installerar du de plugin du behöver och det tema du vill ha. Sedan kan du enkelt lägga upp texter, bilder och allt möjligt med ett par klick. Det är trots allt enkelt att driva och skapa hemsida med WordPress. Fördelarna överväger de eventuella nackdelarna markant och det gör också att det är ett verktyg som används över hela världen.

www.wordpress.se